Tema: Biru dan Hijau Tema: Biru dan Hijau Tema: Merah Tema: Hijau
Latar Belakang: 1 Latar Belakang: 2 Latar Belakang: 3 
 
 
 
 
Kemaskini Pada: 18 02 2019
Versi 8.2.0
 
ObjektifObjektif
1 Untuk membekalkan  air bersih yang berkualiti dalam kuantiti yang mencukupi untuk memenuhi keperluan Bandaraya Kuching dan kawasan sekitarnya.
2 Untuk memastikan bahawa terdapat bekalan air yang berterusan pada tekanan yang mencukupi mencapai premis pengguna dengan kualiti yang sama dengan rawatan kerja-kerja pada jumlah minimum kerugian.
3 Untuk memastikan bahawa permintaan air yang semakin meningkat sentiasa selamat dan dipenuhi melalui perkembangan yang tepat pada masanya kerja air itu.
4 Untuk bekerjasama dengan Majlis Sumber Air Sarawak mengenai perlindungan yang mencukupi dan pemuliharaan sumber air mentah.
5 Untuk menjual air dengan harga yang paling rendah yang mungkin selaras dengan keperluan untuk menjana pendapatan yang mencukupi untuk menampung kos berulang dan mengekalkan pembangunan.
6 Untuk mengawal selia dan mengawal penggunaan air demi kepentingan awam dan mengikut Ordinan Bekalan Air & Peraturan.
7 Untuk terus melatih, membangun dan menaik taraf sumber manusia untuk mencapai kualiti yang lebih tinggi dan produktiviti dalam persekitaran yang sentiasa berubah.
8 Untuk sentiasa memberikan perkhidmatan yang cekap, berkesan, cepat, mesra dan prihatin kepada para pengguna dan pelanggan.